tiistai 20. helmikuuta 2018

"Mikä sinun on... Mitä pyydät?"

"... kuningas ojensi Esteriä kohti kultavaltikan, joka hänellä oli ... Kuningas sanoi hänelle: "Mikä sinun on, kuningatar Ester, ja mitä pyydät? Se sinulle annetaan, olkoon vaikka puoli valtakuntaa."
Ester vastasi: "Jos kuningas hyväksi näkee..."  ja kutsui sitten kuninkaan sekä Haamanin pitoihin...


Ja kun kuningas oli tullut niihin pitoihin, kysyi hän jälleen: "Mitä pyydät? ...mitä haluat?" Ja jälleen Ester pyysi kuningasta pitoihin, jotka olisivat seuraavana päivänä. Kutsu koski myös pahaa Haamania, jonka vuoksi Esterillä juuri olikin valtava huoli sydämessään. Mutta Haaman on hyvillään. Ja ennen seuraavan päivän pitoja hän suunnitteli pahoja toisten varalle ja itselleen kunnian saamista. Mutta ne suunnitelmat eivät menneet hänen tahtonsa mukaan... 

Ja niin oli kuningas jälleen Esterin luona pidoissa. Ja jälleen hän kysyi: "Mitä pyydät, kuningatar Ester? Se sinulle annetaan. Ja mitä haluat? Se täytetään, olkoon vaikka puoli valtakuntaa."
"Niin kuningatar Ester vastasi ja sanoi: "Jos olen saanut armon sinun silmiesi edessä, kuningas, ja jos kuningas hyväksi näkee, niin annettakoon minulle oma henkeni, kun sitä pyydän, ja kansani, kun sitä haluan..."

Ja Ester sai mitä enimmin toivoi... kun rohkeni pyytää.

Ester: luvut 5-7


---

Jeesuskin kysyi sokealta autettavaltaan, että mitä hän toivoi Jeesuksen hänelle tekevän:

"Ja hänen lähestyessään Jerikoa eräs sokea istui tien vieressä kerjäten. Ja kuullessaan, että siitä kulki kansaa ohi, hän kyseli, mitä se oli..." Ja sitten hän huusi: "Jeesus, Daavidin poika, armahda minua!" 
Hänen huutonsa yritettiin vaimentaa, mutta hän huusi vielä enemmän: "Daavidin poika, armahda minua."
Ja Jeesuksen käskystä  hänet talutettiin hänen eteensä. Ja Jeesus kysyi häneltä: "Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?" Hän vastasi: "Herra, että saisin näköni jälleen."

Ja hän sai vastauksen: "Saa näkösi; sinun uskosi on sinut pelastanut." 

Luukas 18:35-43


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti